снимка pixabayНово ограничение на скоростта от днес въвежда Брюксел. Общото ограничение

...
снимка pixabayНово ограничение на скоростта от днес въвежда Брюксел. Общото ограничение
Коментари Харесай

Брюксел въвежда нови правила за движение - 30 км в час в града

снимка pixabay

Ново ограничаване на скоростта от през днешния ден вкарва Брюксел. Общото ограничаване ще е 30 км/ч, оповестиха локалните управляващи. По главните улици и булевардите се резервира опцията за придвижване с 50, 70 или 90 км/ч, съгласно пътната маркировка, заяви Българска телеграфна агенция.

Новото предписание планува знаци за скоростта да се слагат единствено там, където е разрешено придвижване с над 30 км/ч, разясниха управляващите. Те прибавиха, че към местата, където се струпват хора, разрешената скорост ще бъде 20 км/ч.

Преследваните цели са преди всичко повишение на пътната сигурност в град, където използването на колела и тротинетки е всеобщо. Властите чакат с намаляването на позволената скорост да разубедят част от жителите да употребяват своите коли.

Мярката бе призната преди епидемията от COVID-19 и бе съобразена с това, че белгийската столица разполага с добре организиран градски превоз. Местни медии не оповестяват за преоценка на желанията поради влошената здравна конюнктура и възходящия дял на хората, които избират да се движат независимо, в сравнение с с публичен транспорт. В навечерието на измененията специалисти разясниха, че намаляването на скоростта на придвижване евентуално ще усили замърсяването и тапите, от които Брюксел така и така страда.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР